Tankar för ett tag sen

0

Om vi skulle ta lite avstamp i nuet för ett ögonblick. Precis innan jag fick jobb på KFUM central, som kommunikatör, skrev jag det här inlägget om hur det känns att vara mitt emellan två olika saker och känslan inför det. 

Jag frilansar och jobbar lite här och där men inget är hugget i sten. Övergången är stundtals jobbig. En sak i detta som är positiv är att jag har en utbildning som är klar och jag vet vad jag vill och vart jag skall. Att vara förvirrad och inte veta vilken riktning man skall ta är jobbigt och tidskrävande, och på den platsen har jag varit många gånger mentalt, men inte för tillfället tack och lov.

Att veta vad man vill och inte bara flyta med i strömmen tror jag handlar om reflektion, ansvar, tystnad och konstruktiva samtal. Och framförallt action. Att sitta månad efter månad och fundera tror jag inte hjälper en framåt utan det handlar nog om att parallellt agera och lyssna inåt. Genom åren har jag tagit hjälp av både psykologer, präster och coacher. Har alltid varit bra på att söka professionellt stöd och det har fungerat som en livsviktig ventil i stunder av ångest. Just nu har jag ingen som jag går och pratar med men det känns helt ok. Dialogen i huvudet är än så länge konstruktiv. 

Dock är det lite jobbigt att snart fylla 32. Det är så mycket förväntningar och krav. Många mornar har jag känt ångest över livet och jag har lätt att bli påverkad av de människor som på ytan, ser så lyckade ut. De som har vackra lägenheter, barn, spännande intressen och inspirerande livsstilar. Man tror att alla har koll på sina liv och när jag var 20 trodde jag definitivt att jag skulle vara 100% självsäker vid 31-års ålder, men det är jag inte. Tycker snarare att man blir mer skör. Man inser den komplexa tillvaron och man är långt ifrån tvärsäker – på någonting.

Det som håller mig ihop och det som får mig att må bra är min livssituation i övrigt. Jag umgås med vänner 1-3 gng per vecka och är noga med kost, sömn och träning. Med denna grund får jag gjort mycket med bloggen, jobbsökandet och jobben och det är ju positivt iaf. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here