Upptäck Telliskivi i Tallinn

0

För ett par veckor sen var jag i Tallin och det område vi fick upptäcka var coola Telliskivi – en dröm för den som gillar det som är hippt, trendigt och kreativt. 

Dagen, då vi anlänt med båten, såg ut på följande vis: Först åkte vi på TourEst-mässan och sen åkte vi på en guidad tur till området Telliskivi. Om man skulle beskriva Telliskivi med två ord så är det hipstermeckat numero uno. Området påminner om Sofo på Södermalm men med en mer industriell och rough känsla. Det var egentligen det enda vi hann se i Tallinn, men det gav definitivt mersmak. Hit vill jag åka i sommar eller tidig höst. 

Här fick vi en detaljerad, guidad tur i kylan av den här välklädda tjejen. 

Överallt var det cool graffitikonst. En dröm om man vill ha coola Instagrambilder. Tellinski är egentligen Tallinns största hub nr det kommer till skapande. Här florerar det dussintals med kreativa verkstäder, studios och ateljéer. 

Här finns också mysiga caféer, restauranger och bagerier med en mer personlig designtouch. 

Missa inte loppmarknaden på lördagar om ni är där. Förhoppningsvis åker jag fler gånger till Tallinn för jag vill gärna ge er en nybörjarguide och fler restaurang- och bartips 😀 

Annan information för en weekend i Tallinn: 

Tidsskillnad: + 1 timme. 

Valuta: Euro. 

Språk: Estniska

Religion: Kristendomen

Klimat: Som Sverige ungefär. 

Sevärdheter: Gamla stan för att se slott och kyrkor, Pirita – en vacker strand inte långt från Tallinn, Toompea Hill som är en vacker utsiktsplats, Alexander Nevskij-katedralen, Rådhustorget som verkligen är Tallinns centrum och hjärta samt den grönskande parken Kadriorg Park. 

Shopping: Det finns alla de större kedjorna såklart men också mer personliga vintage- och secondhand-butiker (min favorit). Missa inte Oh So Retro och Foxy Vintage. För traditionell shoppingmall finns exempelvis Rocca al Mare Mall. 

Hur tar man sig runt: Egentligen är det idealiskt att bara flanera omkring. Man kan också åka spårvagn, buss och trådbuss. Kostar ca 1 euro. 

Res hit: Man kan ta kryssningar med Silja Line och Tallink och det tar cirkus 10 timmar. Detta brukar vara billigt (från 200 kr) men räkna med extrakostnader väl på fartyget i form av mat och dryck. Flyg är det snabbaste sättet och tar 50 min. Biljettpriserna varierar såklart men man kan hitta billiga biljetter för runt 1000-lappen om man har tur. 

Mat och dryck: Tallinn är ett kulinariskt mecka och det finns hundratals bra restauranger att välja mellan. Jag rekommenderar att kika på TripAdvisor så länge eftersom jag ännu inte ätit på någon restaurang där. Potatis, korv och kött är stommen i estnisk matkultur men det finns gott om internationella alternativ för den som önskar. Priserna är betydligt lägre än i Sverige och man kan få en 3-rätters för runt 300 kr. Bara en sån sak. 

Bo: Även här rekommenderar jag TripAdvisor.

Tack Tallink Silja Line, Finesse promotins och Visit Estonia för att jag fick följa med. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here