En tid med abundo

0

Jag har nu haft Abundolive sedan i november och jag har hittills gått på 11 olika evenemang. I snitt ett i veckan blir det. Jag älskar idén; obegränsat med upplevelser på de bästa scenerna för en fast månadskostnad. Den enda haken är att biljetterna går åt snabbt, så man måste gå in på sidan varje dag. Det som går snabbast är när det är större kändisar med och när föreställningarna bara går en kväll. Det som det ofta finns biljetter till är Chinateatern och Cirkus (där går ju samma föreställning ofta i månader) men även stand-up och biofilmer. Allt annat går åt som smör i solsken. Det är tur att man kan ställa sig på en standby-lista för ofta avbokar ju folk. 

Om jag skall ge en otippad referens, Håkan Juholt sa för flera år sen i sitt installationstal att “kulturen tar oss i handen och leder oss inåt så att vi bättre förstår vilka vi är, men handen leder oss också utåt så att vi känner igen oss i andra” – klockrent! Den verbala ordförmågan måste man allt ge Juholt ändå. Jag tror mycket på kulturkonsumtion och med Abundo kan fler kulturkonsumera. 

Priser: STANDARD: en biljett per bokning 290 SEK per månad (90 kr första månaden). PLUS 1: två biljetter per bokning  550 SEK per månad (180 kr första månaden).

Bild 1) I november var jag och Ralph på en färgstark, dramatisk, majestätisk och musikalisk resa med Peter Jöback på Cirkus. Vi kände nästan inte igen en enda låt men showen var påkostad och Peter sjunger ju så bra. 

Bild 2) Gick med Anna C på Weeping Willows julkonsert. Melankoliskt och vackert. 

Bild 3) Under julhelgen gick jag och Maggan på Młoda Polska. Sekelskifteskonst från Polen på Göteborgs konstmuseum. 

Bild 1) Kvinnan i svart är föreställningen som är baserad på Susan Hills hyllade skräcknovell ”The woman in black” och Stephen Mallatratts bearbetning för scen. Den var riktigt bra. Den tog jag min vän hypnotisören Erik på. Claes Månsson och en av Grotescos skådespelare, Rikard Ulvshammar levererade riktigt bra.

Bild 2) Queen och f***ing everything med Jonas Gardell blev en tjejkväll med italiensk middag och show en slaskig vardag. Sofie hade inte haft det så roligt på länge. Showen var ett hejdundrande spektakel med stor orkester och ensemble.

Bild 3) Jag och Erik åkte till SVT:s tv-studio och kollade på en inspelning av Tror du jag ljuger? med programledare Anna Mannheimer samt Fredrik Lindström och Johan Glans – som leder varsitt lag med nya kändisgäster varje avsnitt. Vi skrattade så vi grät. 

Bild 1) Jag tog med Tone, en bloggkollega, på föreställningen Mänskligheten – Föreställningen om oss själva, där Fredrik Lindström tog med oss på en visuell föreställning om modernt mänskligt beteende. Han dissekerade myten om svenskar som förnuftiga och självständiga och förklarade varför Gud idag har ungefär samma status som en it-tekniker. Jag stör mig ganska mycket på Fredriks sätt att säga saker som han inte har en aning om – och som sen visar sig vara fel när man gör en snabb googling. Men det var kul att gå dit med Tone iallafall. 

Bild 2) Jag och Ralph gick på dejt och såg Ghost med Gladys del Pilar, Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis i rollerna. Den spelades på China Teatern i Stockholm hela hösten. Nästan allting jag sett på Chinateatern har varit riktigt bra. 

Bild 3) När Maggan hälsade på mig i Stockholm gick vi och såg August Strindbergs Fordringsägare. En pjäs om relationer – för bekräftelsebehovens och stolthetens konster. Den var riktigt bra. Imponerande dialog. Påminde mig om Woody Allens filmer. 

Bild 1) När moster Bettan var i Stockholm gick vi på utställningen med den mångsidiga engelska designern William Morris, vars idéer om hantverk och kvalitet spreds över hela Europa vid sekelskiftet 1900. Den visades på Millesgården. Där är så otroligt mysigt och vackert. 

Bild 2) Vi såg också en utställning med Jenny Nyströms målade tomtar på Sven- Harrys konstmuseum. 

Som ni ser så har jag hunnit med att se en hel del och mer kommer. Nästa vecka skall jag och R gå och se Banda Black Rio – ett brasilianskt band som jag lyssnat på i många år och jag skall även gå på Dramaten för första gången och se en klassisk scenpjäs. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here