Hej igen

5

Bild på mig och min praktikant Julia på hotellet där jag jobbar.

Det var 1 år sen sist jag bloggade för er och nu det känns jättekonstigt att skriva det här inlägget. Anledningen till den långa bloggpausen är att jag fick jobbet som kommunikatör för KFUM Central och hotellen och då valde jag att lägga ner bloggen pga. tidsbrist. Det har varit skönt att ha en paus men jag har alltid haft en önskan att ta upp det igen. Speciellt min reseblogg. Det är ju lite ironiskt att jag startar upp min reseblogg igen, jag kan ju inte ta mig någonstans, men jag tänker att en dag så släpper allt och då vill jag vara uppvärmd och redo för nya upplevelser.

Jag har fortfarande kvar mitt jobb som kommunikatör men i och med Covid-19 har jag nyligen blivit permitterad ner till 40% vilket innebär en hel del extratid. Innan restriktionerna kom hade jag en hel massa planer. Jag ansökte om att gå med i bostadsföreningens styrelse, gjorde research på kurser i Indesign, ansökte om att bli volontär i Oscarskyrkan och började fundera på att gå i ridskola. Men sen blev det fler restriktioner och Ralphs hypokondri aktiverades vilket gjorde att livet tog en tvärvändning. Vi bestämde oss för att sätta oss i en frivillig karantän.

Hela min och alla andras vardag har vänts upp och ned på bara knappt en månad och tankarna har snurrat vad jag ska kunna göra av tiden. På min fritid i vanliga fall tränar jag Bikramyoga, konsumerar kultur i form av teater, konserter och musikaler och umgås med vänner. Jag lägger pengar på resor och god mat och nu, ingenting. Det livet känns med ens väldigt avlägset och underligt. Livet har blivit innehållslöst men samtidigt känner jag mig privilegierad på många sätt. Det har varit väldigt märkligt att helt vara förpassad till sitt hem med en almanacka som helt plötsligt ekat tom. Rent av jättejobbigt. Men sen har jag insett vilken tur jag ändå har. Jag har ett hem, jag har ett tryggt jobb, än så länge min hälsa och jag har haft a-kassa i mer än 1 år. Jag vet hur det är att ha det ostabilt i och med att jag haft osäkra anställningar under hela studietiden. Jag kommer ihåg vilken stress det var att alltid inte få ihop sina timmar och inte veta hur mycket pengar som kom in i slutet av månaden.

Åter till bloggen. Jag är så styrd i mitt skrivande i och med att jag skriver mycket i mitt jobb. Där handlar mitt skrivande om resultat, försäljning och prestation. Jag har egentligen tappat min egen röst i skrivandet så därför tar det nog en stund innan jag hittar tonen här. Nu är jag tillbaka med förhoppningsvis ett inlägg per dag. Eftersom det här i grund och botten är en reseblogg kommer jag varva reseinlägg med personliga inlägg till en början. Ju längre tid det här pågår desto starkare kommer lusten att uppleva saker. Jag längtar redan nu efter att skriva utförliga reseguider och dela med mig av olika resetips<3 Snart så!

5 COMMENTS

  1. Ja man har liksom pausat livet lite och det känns mycket märkligt ☺️ vi får verkligen hoppas det stannar av till sommaren så man kan börja leva fullt ut igen 🥰❤️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here