Om när livet ändras och världen kastas omkull

1

När jag och R bestämde oss för att gå in i en frivillig karantän kom känslan av otrygghet, att mitt liv kastades omkull och att allting kändes okänt. Detta berodde dels på all alarmerande nyhetsrapportering men också på R:s starka reaktion på pandemin. Det kändes i hela kroppen att världen var upp och ned. Jag brukar reagera så på stora förändringar. Jag visste inte hur jag skulle förhålla mig till den frivilliga karantänen men den känslomässiga stormen avtog och nu har det lugnat sig ordentligt. För att inte bli tokig av att vara hemma 90% av tiden har jag gjort upp en strategi som kan göra våren mer uthärdlig. Om jag sen följer den eller ej det återstår att se men jag har en lös plan iaf.

  • Återuppta skrivandet, i det här fallet bloggen. Check på den.
  • Lyssna på glad musik.
  • Ta inte in för mycket nyheter och stäng av push-notiser.
  • Laga god och nyttig mat varje dag. Idag blev det rödvinspasta med recept av Sofia Wood och igår halloumipytt. Vi äter mycket mer så nu är det varje vecka stora hemleveveranser från mat.se och hittills har vi nästan hunnit med att äta upp all färsk kylskåpsmat.
  • Promenader och joggande i skogen minst en timme varje dag och i alla väder.
  • Signat upp mig på både Nextory och DN för boklyssnande och kvalitetsjournalistik.
  • Se inspirerande filmer.
  • Lyssna på 1 TED-talk per dag.
  • Köpt en cykel och fixat en cykelbod.

Nu har jag förresten startat @blondevoyage.se Instagram. In och följ!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here