Bartips: JJ Mahogny i Seoul

0

Nu ska jag rekommendera den allra bästa barupplevelsen jag hade i Seoul, Sydkorea. Baren heter JJ Mahogny och ligger i källaren i hotellet Grand Hyatt. På JJ Mahogny får du högklassig livemusik, internationella gäster, vacker miljö och bra drinkar. Inredningen är överdådig med persiska mattor, gröna palmer, dyra antikviteter och mörka trämöbler och belysningen är dämpad. Utanför finns det en stor pool och om man tittar ut genom fönstren ser man Seouls vackra skyline.

Baren är nästan mörk, folk röker och det kommer in och ut både lokala gäster och internationella som bor på hotellet. Just rökningen tyckte jag adderade en lite “förbjuden känsla”, rökning som mest är förknippat med skam i Sverige. Mahogny Bar känns som ett ställe där tiden stått stilla i 50 år vilket är en intressant iakttagelse. Vissa män såg ut som skivbolagsjättar med en tjock cigarr i ena handen och en whiskey i andra. En relik från forntiden minst sagt.

Varje kväll utom söndagar spelar ett husband och scenen är precis framför den stora baren. Musiken är mycket R&B och 90-tal vilket också ger känslan av att tiden stannat. Stämningen är iaf på topp, det kan jag intyga, eftersom jag var på JJ Mahognys 7 gånger på 4 månader.

Ett stort minus är att det är dyrt och gå inte hit om du är allergisk eller hatar cigarettrök.

Luxury Restaurants with European & Korean Cuisine | Grand Hyatt Seoul

Luxury Restaurants with European & Korean Cuisine | Grand Hyatt Seoul

Tel: +82 2-799-8601

Adress: 747-7 Hannam-dong, Yongsan-gu, Seoul, South Korea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here