Tre härliga uteserveringar jag brukar gå till så här års

0

Egentligen är det här uteserveringarnas tid 2.0 Det är nu jag vanligtvis tar mina första sippar rosé på mina tre favoritbarer/restauranger i Stockholm, nämligen Strandbryggan, Pontonen och Mälarpaviljongen. Tyvärr lär det dröja innan jag kommer dit i år men jag räknar ner dagarna. När jag var i restaurangbranschen var bra mat det viktigaste när jag gick ut, nu är det faktiskt mer människor, musik och inredning/design som är attraktionen. Här kommer tre sådana tips.

Strandbryggan sea club

Strandbryggan är det stekigaste haket av alla tre på listan, säkert pga läget invid Djurgårdbron. Vill du se en brat med stora solglajjor? Gå till Strandbryggan. Men låt dig inte avskräckas, denna plats har skön stämning och har trots allt en rätt så blandad publik. Här kan man luta sig tillbaka och sola för det har ett perfekt solläge. Maten är inte toppklass men det är däremot bubblet och rosén. Musiken är lite åt deep house-hållet och den höjs gradvis på kvällen.

Adress: Strandvägskajen 27, 114 56 Stockholm
Telefon: 08-660 37 14

Pontonen STHLM

Pontonen STHLM ligger mitt i vattnet med utsikt över Riddarfjärden. Här tog jag en drink med Naslin förra året. Ett härligt ställe med skönt drag.

Naslin<3

Tänk, då hade jag det där blekta, permanentade burret. Det var oerhört svårt att sköta och efter några dagar utan tvätt sog det ut som en trött och tovig lejonman. Jag tröttnade och gjorde en dyr keratinbehandling för att göra håret rakt och sen en balayage. Men det var för mer än 1 halvår sen. Idag är det torrt, oklippt, 1 dm utväxt, oborstat och nästan tovigt. Nu har min gamla frisör Giselle flyttat till Stockholm så snart får hon ta tag i barret. Ett litet sidospår…

Adress: Norr Mälarstrand Kajplats, 112 20 Stockholm

Tel: Telefon: 08-684 238 78

Mälarpaviljongen

Mälarpaviljongen är som en stor brygga med en tillhörande trädgård som ligger förankrad vid Norr Mälarstrand. Hit kommer jag för utsikten, stämningen, trädgårdsmiljön och så har de stans bästa utbud av roséviner. Att de har mysig loungemusik gör inte upplevelsen sämre.

Det brukar bli flera besök hit varje vår och sommar.

Det är också väldigt blandad publik men det är särskilt gayvänligt.

Rosépremiär med Elin och Ralph 2018.

Jag och Erik 2019. Köttbullar, vitt vin och härligt sällskap.

Adress: Norr Mälarstrand 64, 121 49 Stockholm

Telefon: +46 8 650 87 01

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here