En tur till Ulriksdals slott

0

Hej på er! Idag har jag och R varit på Ulriksdals slott som ligger i Kungliga nationalstadsparken och som byggdes på 1600-talet. Jag och R cyklade dit på 20 min från la casa. Det är så roligt hur alla avstånd har förkortats sen vi skaffade cyklar.

Här ser ni den första bilden på mig från i år va? Har på mig min gamla leopardjacka från Vero Moda, tights från H&M, väska från Little Liffner, sjal köpt i Vietnam och skor från Vagabond. Till det ett otvättat hår 😉

Ljuvligt doftande syrener växte utanför slottet.

Vad gör man om man kommer till Ulriksdals slott då? Jo, man kan sitta i parken vid Orangerimuseet och sola, handla lite smått och gott i butiken Slottsboden ex, textilier, porslin, krukor och brickor. Det finns även en teater i närheten, nämligen Sveriges äldsta rokokoteater som heter Confidencen. Just nu är det med tanke på Covid-19 är det inga föreställningar men jag är mycket nyfiken på att gå och se en föreställning någon gång. Sen är det nästan ett måste att promenera i Slottsparken, mer information kan ni läsa nedan.

Saxat från kungligaslotten.se: När det engelska romantiska parkidealet slog igenom i slutet av 1700-talet, planterades 2000 träd för att skapa en friare park i motsats till barockens strikta och symmetriska anläggning. I parken ses flera skulpturer, bland annat Per Lundgrens skulpturgrupp ‘De nätdragande morianerna’, som står på varsin sida om gångbron över Igelbäcken som porlar genom slottsparken.

På bild ser ni Orangerimuseet som är en utställningsplats för Nationalmuseums samling av svensk skulptur.

Med oss hade vi morotskaka och kaffe i termos. Ljuvligt gott ute i det fria.

Kan verkligen rekommendera att ta en tur ut hit.

Hitta hit: Ta T-bana till Bergshamra eller pendeltåg till Ulriksdals station och därifrån buss. Därefter promenad 500–1500 meter. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here