När blir man fotograf?

1

Bilder på min vän Lisa.

Jag har börjat ta fler fotouppdrag. Det är än så länge mest vänner men nu har jag en bröllopsfotografering i augusti. Det känns riktigt kul men också läskigt. Funderar på om det är värt att ta en fotokurs, då kan jag ju kanske kalla mig en ”riktig” fotograf sen. Eller kan man det? Jag har ju fått bilder publicerade i olika tidningar och jag fotar i jobbet, bilder som sen går på tryck. Sen är det dessa små uppdrag också på fritiden. I mitt jobb som kommunikatör är det iaf en otroligt bra skill att ha. Men riktig fotograf, njae. Om jag fått ett ljustält, reflexskärmar, softboxar eller paraplyer hade jag stått helt handfallen. Sen är photoshop inte min starkaste sida – ännu. Men jag är inte rädd för ny teknik och nya program, det handlar snarare om lathet. Det är lättare att snabbt lägga på ett filter i en fotoapp.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here