Ett dygn på The Steam Hotel

0

I juni var jag och Sofie på Steam hotel och här kommer en rejäl bildkavalkad.

Steam hotel är inrymt i Västerås ångkraftverks byggnader som togs i drift 1917 och togs ur drift 1992. Resten är historia…

The Steam Hotel har flera prisade systerhotell, bla Ystad Saltsjöbad och Sveriges bästa Falkenberg Strandbad. Jag har bott på Ystad Saltsjöbad, Hotel Bellora och besökt för att äta/dricka Tranquilo, Barabicu, Brasserie Lipp, MJS och Hotel Pigalle. Alla dessa platser har haft en särskild twist och det är som Jonas Stenberg, VD på hotellkedjan Ess Group säger: Vi vill att våra hotell/restauranger ska vara destinationer i sig”.

För mig var det första gången jag var i Västerås och jag blev överraskad av hur fint det var. Vi hann inte utforska staden men det lilla vi såg var jättefint. Speciellt hamnen. När vi anlände var det 30 grader varmt så det kändes som att vi kommit till en resort i medelhavet.

Stilen på hotellet beskrivs som industriellt romantisk “Steam Punk”. Industriellt och romantiskt i ett. Loved it!

Vi åt middag på restaurang Chamberlin.

Svårt att välja mat…

Men till slut så blev det STEAM ”SKAGEN” Räkor, sikrom, pepparrot och citronmajonnäs.

Och jag valde regnbåge med bland annat ärtor och rädisa till varmrätt.

Inspiration till vår framtida lägenhet. Älskar inredningen som bland annat Spik Studios ligger bakom. I och med att Spik Studios också skapat konceptet kring Hotel Giò är jag välbekant med designbyrån. Jag har träffat inredningsarkitekten Lisa ett antal gånger och ätit både lunch och fika med teamet. Har också besökt deras kontor två gånger.

Efter maten var det dags för spa. Jag tog på mig min nya baddräkt från Anita.

Bubbel och drinkar på The Voltage Lounge Pool Club.

Varmt vatten, slående utsikt, deep house musik och lagom med folk.

Solnedgång…

Detaljer…

Vi åt en ljuvlig frukost rätt så tidigt på morgonen. Frukosten serverades i form av en välfylld frukosttallrik och varje sällskap fick en specifik tid.

Fint porslin.

Härlig soffgrupp och kuddar med Morris-mönster. Kan det bli mer rätt?

Som ni förstår var det en ljuvlig upplevelse. En femstjärnig upplevelse helt klart. Service, mat, dryck och inredning var i världsklass. Vill komma tillbaka med Ralph<3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here